nuffnang :D

Saturday, October 6, 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia! 

tadi kan masa aku tengah buat blog-walking kt blog sis dedeq tadi ,sis dedeq's blog! ternampaklah segmen sis Lyssa ni. hati ni mcm tergerak je nk join oleh kerana xde apa nk buat hari sabtu ni~



entry korang mestilah memasukkan maklumat2 yg berikut yer!

kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la ..

1 - kenapa korang brblog?
jawapan : mula2 tu hanya untuk suka2 & dalam masa yg sama mencari pendapatan sampingan untuk diri. tapi setelah lama dalam dunia blogging ni jadi mcm addiction pulak & yg paling penting adalah untuk berkongsi kisah kehidupan untuk tatapan semua serta tempat untuk melepaskan rasa suka,sedih geram & sebagainya..

2 - macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging?
jawapan - blog ni saya mula2 kenal melalui seorang sepupu yg memang sudah lama dalam dunia blogging ni. So, dia pun menyarankan saya agar membuka satu account untuk blogging. Dari situ lah saya boleh terjebak dgn dunia blogging ni dari dulu sampai la sekarang.

3 - Apa tujuan utama/asal korang berblog?
jawapan - tujuan utama saya berblog adalah untuk mencurahkan segala isi hati yg tidak dapat diluahkan kepada sesape. Selain itu, untuk berkongsi pelbagai perkara untuk tatapan umum di samping menambahkan pengetahuan dgn menjalankan aktiviti blog walking. hehehe.

4 - Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
jawapan - blog saya menarik kerana pelbagai kisah yg saya kongsikan untuk tatapan umum bukan sahaja tentang kehidupan seharian tetapi berkongsi jugak tips2 yg baik buat semua peringkat umur. Kisah kehidupan saya yg saya lalui sepanjang saya berblog & mcm2 lagi perihal peribadi mahupun umum :)

5 - siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging
jawapan - sepupu saya adalah sumber inspirasi saya kerana dialah yg memperkenalkan saya dgn blog & dia jugalah yg mgajar saya untuk blogging! &tidak lupa jugak kat teman2 blogger yg sangat aktif dlm mengupdate dan tips2 yg diberi memang terbaikkk! 

SEGMEN berlangsung pada : 06 Oktober 2012 - ( 9.00 pagi - 9.00 malam ) - 12 jam sahaja 


SELAMAT MENCUBA!!


31 comments:

  1. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..follow sini..no.480
    Salam perkenalan...follow sini no.59
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. hye myu :) thanks ya... follow back! :D

    ReplyDelete
  4. Miss z singgah sini!!
    Jemput ke blog :D
    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. salam blogger ^o^
    datang sini terjah awak,,terjah kembali kalau rajin ya!
    http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. Singgah dr segmen yg sama dan kak M follow sini yek

    ReplyDelete
  9. Hai , dari segmen yang sama :)
    Hepi blogging yerr .

    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. Salam ziarah dari segmen Lyssa Faizureen

    ReplyDelete
  15. Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

    nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    Tq

    ReplyDelete
  18. singgah BW dari segmen yang sama ^^ happy blogwalking

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. hi...

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #65

    ReplyDelete
  21. hye tuan tanah , datang melawatke blog superb oshem ini , dari segmen yang sama . jom la p blog hamba ~ hihihi

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. hye semuanya.. thanks.. nanti azie terjah blog korang erk.. baru satu dua je yg azie sempat terjah! thanks everyone!

    ReplyDelete
  23. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. tinggal jejak

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/nama-dalam-phone-tu.html

    ReplyDelete
  25. dari segmen yang sama ..http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  26. hi.. singgah belog awak n follow, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. salam hai..
    dri segmne yg sme..^^
    done follow u..
    vsit my blog ok ^^
    klu sudi follow la skli hehe

    ReplyDelete
  28. best kalau ad sepupu sepapat yg ad blog jgak :D

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete